A sportos kisautókról ismerjük a MINI-t, és a márka képes volt feljebb tenni a lécet a John Cooper Works változat limitált példányszámú GP kiadásával, ami minden idők leggyorsabb közúti MINI-je lett.

2017-ben már megmutatta a MINI, hogy egy pályanapokra szánt, közúton is használható csúcsmodellen dolgozik, de akkor még nem tudtuk, mennyi válik valóra a belevaló tanulmányautóból.

Már indulnánk is egy pályanapra ezzel a MINI-vel

A végletekig kihegyezett koncepciót rakott össze a MINI.

Most bemutatták a John Cooper Works GP gyártásba kerülő változatát, amit első pillantásra felismerhetsz a többi MINI között.

A sárvédőkre újrahasznosított szénszálas anyagból készült légterelő szélesítések kerültek,

és nem lehet nem észrevenni a hatalmas szárnyat a hátulján. A 18 colos kerekeken, Racing Grey fényezéssel, fekete emblémákkal és kilincsekkel a John Cooper Works GP büszkén tudatja a világgal, hogy a valaha volt legerősebb MINI lett.

A kétliteres, turbós négyhengeres motorjának teljesítményét 231-ről 306 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka 450 Nm, amit nyolcfokozatú automata váltó oszt be. A GP ezzel már 5,2 másodperc alatt képes elérni a százas tempót,

a végsebessége 265 km/óra, a legtöbb, amit utcai MINI-ben át lehet élni.

Az erősebb motorhoz igazították a MINI hűtését és a fékjeit, az egy centivel ültetett, adaptív futóműnek lett egy még keményebb GP fokozata, és a kipufogó is haragosabb, mint a többi MINI-ben. A sportos hangulat tökéletes az utastérben is, ahol

megtaláljuk a MINI Electric digitális műszeregységét, a hátsó üléseket viszont kiszerelték.

A MINI-nél azt is elárulták, hogy míg az előző John Cooper Works GP 8 perc 23 másodperc alatt ért körbe a Nordschleifén, addig

az új modell 8 perc alatti időt futott.

Az elődjéhez hasonlóan limitált szériában, 3000 példányban készül, de a szintén 306 lóerős Clubman és Countryman mintájára lehet, hogy később lesz egy szolidabb változata is.

Ez is érdekelhet:

Minden eddiginél izmosabbak az új John Cooper Works MINI-k

Jócskán rádobtak a teljesítményükre.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés