Az Extreme E versenysorozatra nevezték be a villany-Hummert.

Az elektromos autózás világában van már hatalmas teljesítmény, iszonyú gyorsulás, de még egy helyben megfordulás is. Egy dolog még nincs:  egy rendes, látványos, izgalmas versenysorozat. A Formula E kétségkívül remek terep a gyártók, fejlesztők számára a kísérletezgetésre, de mint szórakoztatóipari termék, ez a szakág nemigen tudott érdemben kilépni a hagyományos technológiájú Formula-versenyek, elsősorban nyilván az F1 árnyékából.

Az e-mobilitásban érdekelt cégek most bizonyára komoly drukkhangulatban várják, milyen lesz majd a tavasszal induló új bajnokság, az Extreme E fogadtatása. Az egzotikus tájakon, futurisztikus külsejű villanyautókkal rendezendő új versenyeknek mindenesetre ígéretes alaphangulata van, kicsit olyan az egész, mintha egy videojáték elevenedne meg. És a kocsik is jól néznek ki, köztük a legújabb versenyző, egy újraértelmezett Hummer is.

A GMC tegnap jelentette be, hogy támogatja a Chip Ganassi Racing indulását a 2021-es Extreme E évadban. Bár a kocsik ebben a szakágban is műszakilag egyforma autók lesznek az első évadban, mint annak idején a Formula E-ben, a Chip Ganassinak azért sikerült kellően meghummeresíteni az Odyssey 21 típusjelzésű alapgépet:

A dizájn természetesen a GMC-nél már készülő első elektromos széria-Hummert kívánja megidézni.

Az elektromos Hummereket (vagy hát jól van, na: Hummer feliratú egyen-versenyautókat) két off-road versenyző, Kyle LeDuc és Sara Price hajtja majd az első évadban. Ha az ő nevük nem is cseng túl ismerősen az óceánnak ezen a partján, néhány ellenfelüké nagyon is: a CGR sofőrjei olyan pilótákkal küzdenek majd meg, mint Carlos Sainz, Jenson Button vagy Sébastian Loeb. Az első futamot április első hetében, Szaúd-Arábiában rendezik meg.

Ken Block is kipróbálta már az 550 lóerős villany-offroadert:

És ezt olvastad már?
A valóságban is megépítette a Gran Turismo 7-hez készült versenyautóját a Porsche
A whisky, ami bebalzsamozza a lelked! Ismerd meg a Makers Mark különleges világát!