A MINI megmutatta az első előzetesét az ikonikus háromajtós kisautó következő generációjának. Az új modell az egyszerűségével visszatér az alapokhoz, és magától értetődően lesz belőle elektromos hajtású változat.

A jelenleg is kapható, harmadik generációs újkori MINI már 2014 óta piacon van, ezért bár 2018-ban és 2021-ben is kapott egy nagyobb frissítést, lassan átadja a helyét az utódjának. A prototípusok már a tesztköröket róják, és ebből az alkalomból a MINI mutatott egy jó pár képet, és elárulta, hogy mire számíthatunk az új modelltől.

A MINI szerint az újdonság továbbra is a városi autózás élményében lesz nagyszerű,

de az elődjeinél is egyszerűbben és fenntarthatóbban adja elő magát. Mindez azt jelenti, hogy a jelenlegi generációhoz hasonlóan az új MINI is teljesen elektromos hajtású lesz, és mivel az alapokból ezt szem előtt tartva tervezték, ezért még jobb lesz a térkihasználása.

A képeken látható álcázott prototípus első pillantásra nem sokban tér el a jelenlegi MINI-től, a jellegzetes arányokat megtartja a kisautó, de a tengelytávja egy kicsivel hosszabb lesz, és áramvonalasabb rejtett kilincsek kerülnek rá.

Az álcázás megtévesztő, mert a lámpákat is teljesen újra cserélik, különösen hátul.

Nem a vadonatúj háromajtós kisautó az egyetlen új modell, amin a MINI dolgozik, hiszen már készül a szintén koros Countryman utódja is, amiből szintén lesz elektromos hajtású változat, akár összkerékhajtással is, a gyártó pedig egy ennél kisebb méretű crossoveren is dolgozik, ennek koncepcióját még ebben az évben bemutatják.

Ez is érdekelhet:

#1 lesz az új elektromos Smart neve. Igen, hashtag egy

Nagyon más lesz, mint az eddigi Smartok, és tényleg #1-nek fogják hívni.

Megjelentek az első képek az elektromos BMW i7-ről

Az új 7-es BMW-nek teljesen elektromos hajtású változata is lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Újra zúghat a Volga, de eddig sem volt könnyű dolga

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés