Jönnek a kritikák: Sebastian Vettel töketlen, a Ferrari meg lúzer.

Négy futam után sem tud a harmadiknál jobb helyezést felmutatni a Ferrari (Sebastian Vettel kétszer, míg Charles Leclerc egyszer állhatott a dobogó legalsó fokára), miközben a Mercedes a szezon negyedik futamán zsinórban a negyedik kettős győzelmét ünnepelhette az Azeri Nagydíjon - bár kicsit korai még kijelenteni, de úgy tűnik, Lewis Hamilton csak csapattársával fog megküzdeni a világbajnoki címért.

Az olasz sajtó türelme pedig végleg elfogyott, a bakui futam után is betalálta a Ferrarit és a töketlen Vettelt, miközben Leclerc-t magasztolja – nem is olyan érdemtelenül:

Gazetta dello Sport: Vettel nem nyilatkozhat pozitívan. A dobogója sovány vigasz.”

La Repubblica: „Vettel a stabil pontszerzés világbajnokává válik. Már nem vállal kockázatot, valószínűleg úgy gondolja, jobb néhány pontot szerezni, mint kockáztatni, és esetlegesen visszaesni. Az F1 ezután Spanyolországba látogat, de most már új kérdést kell feltenni: máris véget ért a harc a világbajnoki címért?”

Tuttosport: „Leclerc küzdött, mint egy oroszlán, hogy a maximumot hozza ki a gumijaiból a bokszkiállása előtt.”

Corriere dello Sera: „A Ferrari csak azért nem annyira lúzer, mert Leclerc harcol, de a csapatnak többre van szüksége Sebastian Vetteltől, mint néhány gyors kör. A Mercedes rekordjának elviselhetetlennek kell lennie egy olyan versenyző számára, aki úgy gondolkodik és úgy viselkedik, mint a Ferrari pilótája.”

Egyébként...

(via, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Archív felvételen a világ legelső F1-es futama