Senki nem értette, hogy hogyan működik.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke örül annak, hogy mégsem tartják meg az új időmérős rendszert a következő futamokra, ugyanis szerinte senki nem értette igazán, hogy hogyan is működik.

Hála az eliminációs kvalifikációnak, a szezonkezdő Ausztrál Nagydíj szombati napján nem sok akciót lehetett látni a pályákon, mert sokan kicsúsztak a rendelkezésre álló időből, vagy pedig ki sem jöttek. Ezen persze nemcsak a kimaradó pilóták és a csapatok akadtak ki, hanem a szurkolók is azonnali hatállyal követelték a régi rendszer visszahozását. Toto Wolff szerint már Bahreinben visszatérhet minden a megszokott kerékvágásba, hiszen csak egy pár napos papírmunkát igényel a dolog.

„Nem gondolom, hogy jó ötlet volt ilyen hamar bevezetni az új időmérőt, a legtöbbünk azt sem értette, hogy miről van szó. Nem volt túl eredményes a fogadtatása” – nyilatkozta Horner.

„Az a legfontosabb, hogy tanuljunk a dologból. Minden nagyobb változást jól meg kell fontolnunk, és biztosra kell mennünk, hogy mindenki ért mindent. Szerintem amikor rábólintottunk a kvalifikáció megváltoztatására, nem nagyon gondoltuk át, hogy mire mondtunk igent. Nem volt alapjáraton egy rossz ötlet, de nem úgy sült el, mint ahogy vártuk.”

A Williams technikai igazgatója, Pat Symonds azonban hallani sem akar arról, hogy egy alkalom után elvessék az új időmérőt.

„Teljesen értelmetlen volt, hogy vasárnap reggel már meghozták a döntést, hogy visszatérünk a régi rendszerhez. Szerintem az lenne a legjobb megoldás, hogy tartsuk meg az új rendszer első két etapját, és csak a harmadikra találjunk ki valami új rendszert. Nem szabad elhamarkodottan elvetnünk valamit, nyilván idő kell ahhoz, hogy hozzá tudjunk szokni.”

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

További cikkeink a témában