Afganisztánról biztosan nem a szupersportautók jutnak eszedbe, de most már a tálibok vezette országnak is van saját csúcsmodellje. Ha csak egy példányban is, de elkészült a Mada 9, aminek a motortere elég nagy meglepetést rejt.

Afganisztán legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a tálibok másfél éve átvették a hatalmat, ami egészen szürreális jelenetekhez vezetett. Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzeti autógyártás rezsimtől független vágya az afgánoknak, mert most bemutatták az ország első szupersportautóját, vagy legalábbis valamit, ami annak látszik.

A Mada 9 első pillantásra tényleg olyan, mint egy szupersportautó, csővázas szerkezetére üvegszálas anyagból készült a látványos formájú karosszériája, és

a két ülés mögött kapott helyet a motor. De még milyen motor!

Bizonyára a szűkös forrás az oka annak, hogy egy Toyota Corollából származó négyhengeres hajtja a Mada 9-et.

A nyugati világ sok más feltörekvő szupersportautó-gyártójával szemben nemcsak háromdimenziós képeket mutattak az autóról,

hanem valóban építettek egy prototípust, még ha finoman szólva is házibarkács-módszerekkel tették azt. A Mada 9 fejlesztése jóval a tálib éra előtt, öt éve kezdődött, és összesen csak harmincan dolgoztak rajta.

A Mada 9 bemutatója legalább olyan szürreális, mint az ország hatalomátvétele volt,

legalábbis a gyártó által feltöltött videókat nézve, amelyek közt olyan címeket találunk, mint a Woman Gives Birth, vagy a Because We F*cking Can. A fenti filmet nézve nem egészen értjük, mire gondolt a költő, de az biztos, hogy önbizalomért nem kell a szomszédba menniük.

Az afgán gyártó azt is elárulta, hogy mi a tervük a Mada 9-cel, amit hamarosan egy nagy nemzetközi autókiállításon is megmutatnának a világnak. Most még nem a tehetős vevőket keresik, vélhetően nem is lenne gyártási kapacitásuk, a céljuk csupán annyi, hogy javítsanak Afganisztán jelenleg eléggé kérdéses imázsán. Nem vagyunk biztosak a sikerben.

Ez is érdekelhet:

Ennyire barátságos és hangulatos a világ egyik legveszélyesebb országa

Jorge Riera Flores úgy döntött, 15 napot eltölt a világ egyik legveszélyesebb országának tartott Afganisztánban. Aztán nagyon nem azt kapta, amit várt.

Kínai gyártó is beszállna a szupersportautók közé

Két másodpercen belül gyorsul százra a Hyper SSR.

Öt szupersportautó, ami méltatlanul feledésbe merült

Furcsa, de izgalmas konstrukciók voltak. Mindet ismered közülük?

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában