Nem, nem Jacques Villeneuve volt az, hanem Jackie Stewart.

Lewis Hamilton tagadhatatlanul az F1 egyik legsikeresebb pilótája, öt világbajnoki címnél jár, vagyis már csak a legendás Michael Schumacher előzi meg, akit a futamgyőzelmek számában is egészen megközelített (91 vs. 75), és akit a rajtelsőségek tekintetében már le is hagyott.

Kétségtelen, hogy Hamilton sikere nem a véletlen műve, a jó csapaton és autón kívül ő maga is nagyon kellett hozzá. A háromszoros világbajnok Jackie Stewart szerint ugyanakkor a brit mázlista, mert eredményeit az évek óta domináns Mercedesnek* köszönheti:

„Nemcsak egy fantasztikus karosszériájuk van, hanem egy fantasztikus erőforrásuk is. Lewis elképsztően szerencsés fickó, hogy ilyen helyzetben lehet. (...) 

Idén is ő a legesélyesebb a világbajnoki címre, a többi csapat nem tudja hozni azt a teljesítményt és megbízhatóságot, amit a Mercedes tud.

Amit ő tett, az annyi, hogy a legmegfelelőbb időben igazolt át a Mercedeshez.”

*Hibridéra 2014-es beköszöntével az eddigi 103 versenyből 77-et a Mercedes nyert meg, amelyből 53-at Lewis Hamilton húzott be. Korábban a Ferrari és a Red Bull sem volt képes ilyen hosszú ideig tartó uralkodásra a maga idejében.

És a brit még ennél jobban is megkérdőjelezi Hamilton eredményeit és nagyságát:

„Nyilvánvalóan nagyon jó versenyző, de hogy jobb Sebastian Vettelnél? Vagy van-e olyan jó, mint Fernando Alonso, Alain Prost, Jim Clark, Ayrton Senna, Michael Schumacher vagy Jackie Stewart? Ki tudja? Ezt nehéz lenne megítélni.”

Hamilton elmondta, miben kell még fejlődnie

Mert még egy ötszörös világbajnoknak is van min dolgozni.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés