Elkészült Elvis Presley egykori BMW 507-esének felújítása. A képek láttán megértjük, hogy miért szeretett bele azonnal ebbe a kocsiba.

Pár napja írtunk róla, hogy a BMW müncheni központjában nem mindennapi veteránautó felújításán dolgoztak az elmúlt két évben: Elvis Presley németországi katonai szolgálata alatt vette magának azt a BMW 507-es roadstert, amire egy pajtában találtak rá.

Az autónak hányatott sorsa volt: Hans Stuck versenyzett vele, mielőtt Elvis megvette, majd az eredetileg fehér autó motorházfedelére rúzzsal írtak üzeneteket a rajongók, és amikor az énekes megunta, vörösre festette az egész kocsit. Az USA-ba visszatérve hamarosan túladott rajta, következő tulajdonosa pedig egy Chevrolet V8-ast szerelt bele, hogy versenyezzen vele. A legutóbbi gazdája egy raktárban tárolta, a sütőtökök mellett, azzal a céllal, hogy majd felújítja, de a BMW olyan hiányos volt, hogy ez sosem sikerült neki. Végül a Bimmer magazin újságírójának közreműködésével találtak rá a kocsira, amely a BMW müncheni központjába került felújításra.

A teljes körű munka során visszakapta fehér színét, amelyet eredeti fényezési technikával vittek fel, és a 3,2 literes, 150 lóerős V8-ast is újraalkották hozzá. Az 507-es most pontosan úgy néz ki (vagy még sokkal jobban), mint ahogyan Elvis meglátta és azonnal beleszeretett. A képek láttán pedig igazán meg tudjuk érteni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Már nem kell sokat várni a Škoda kompakt elektromos autójára

Szokatlan fordulatot vehet Verstappen F1-es pályafutása

További cikkeink a témában