Ez a két pilóta szerepelhet a Ferrari titkos kívánságlistáján

Egyik sem Max Verstappen.

Az elmúlt időszakban olyan pletyka látott napvilágot, miszerint Sebastian Vettel szerződése 2020-as lejárta előtt, már idén leléphet a Forma–1-ből. A felröppent hírt természetesen maga a négyszeres világbajnok cáfolta, illetve a Ferrari is kijelentette, hogy nincs oka változtatni a pilótafelálláson és jövőre is marad minden úgy, ahogy most van.

Ugyanakkor az ausztrál AutoAction szerint a maranellóiaknak van egy titkos kívánságlistája, amelyen két versenyző is szerepel, mint lehetséges Vettel-utód, de egyik sem Max Verstappen (igaz, ő nem is lehet Ferrari-pilóta):

  • Valtteri Bottas (szerződése 2019-ig szól plusz egy éves opcióval, amit egyelőre a Mercedes még nem élesített, erre június 30-ig van lehetősége).
  • Daniel Ricciardo (kontraktusa 2020-ig köti a Renault-hoz, de van benne egy záradék, amely lehetővé teszi, hogy 2019-ben lelépjen, ha hívja a Ferrari vagy a Mercedes)

Jelenleg az a legvalószínűbb, hogy

  • Vettel nem köszön el a Ferraritól és a sportágtól a szezon végén,
  • a Mercedes hosszabbítani fog Bottasszal, míg
  • Ricciardo marad a Renault-nál, mert a legjobb esetben is csak a Red Bullhoz mehetne vissza Pierre Gasly helyére, de nem fog, mert Max Verstappen mellet legalább annyira lenne másodhegedűs szerepben, mint ha a Mercedeshez igazolna Lewis Hamilton mellé.

Eközben az is kiderült, hogy

(Forrás: AutoAction, Vezess, fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon