Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A klasszikus stílusban épült roadstert az alkotó a fiáról Nouh-nak nevezte el.

A 45 éves Riyad al Amleh gyerekkora óta a klasszikus autók rajongója. Palesztinában nem sok veteránautót látni az utakon, még kevesebbet kínálnak eladásra és behozni sem egyszerű külföldről ezeket a kocsikat. Így Amleh inkább mindig is azt tervezte, hogy a '20-as, '30-as évek stílusában inkább épít egy kocsit saját magának. Most pedig azon kevesek közé tartozik, akik köszönhetnek valamit a koronavírusnak:  a járvány elleni lezárások idejét arra használta fel, hogy megvalósítsa álmát és összerakja a kocsit az innen-onnan szerzett alkatrészekből.

Közzétette: Aman Palestin - AP – 2020. október 11., vasárnap

 

Közzétette: Aman Palestin - AP – 2020. október 11., vasárnap

 

Közzétette: Aman Palestin - AP – 2020. október 11., vasárnap

Az autó négy hónap alatt állt össze a tulajdonos lakása alatti garázsban. A műszaki alapokról nem sokat tudtunk meg a palesztin hírforrásokból, de az azért kiderült, hogy a motorháztető alatt egy 1,8 literes benzinmotor dolgozik, a kocsi pedig készítője szerint megfutja a 180 km/h-s sebességet. Ez a végsebesség-teszt elég izgalmas, hiszen az egzotikus helyi szabályozások értelmében az autóval csak a városán belül közlekedhet a tulajdonosa (vállal vele esküvői autóztatásokat, fotózásokat is), hosszabb utakra még nem mehet, amíg a közlekedési minisztérium szakhatósága el nem dönti, hogy kaphat-e forgalmi engedélyt a kézműves négykerekű.

A Nouh egyébként nem az első autó, amit Amleh összerakott. Van már egy házi készítésű terepjárója is, amit másik fia után az Adam nevét kapta.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.