Sűrű napjai vannak a BMW-nek mostanság, hiszen éppen nemrég mutatták meg színes álcában az X2 gyártásra kész változatát, és napokon belül az új M5-öt is leleplezik, máris itt a következő újdonság, a Z4 utódjának prototípusa.

Még nem sokat tudni az autóról azon kívül, hogy a BMW a Toyotával közösen fejlesztette, és a vászontetős roadster a Z4 utódja lesz, a japánok változata pedig kupéként a Supra nevet kaphatja. A BMW-nél még nem árulták el a nevét, de az biztos, hogy az előző két széria Z4 néven volt kapható, és az utódjáról azt már megerősítették, hogy nem Z5 lesz a neve.

Most pedig már a formájáról is megtudtunk valamit, hiszen a BMW-től kikerült előzetes egészen sokat megmutat belőle. Minden eddiginél szélesebb hűtőmaszk-vesék, meredeken emelkedő övvonal és dögös fényszórók jellemzik, ahol a BMW-nél megszokottól eltérően nem egymás mellett, hanem egymás fölött kaptak helyet a lámpák.

A többire sem kell sokat várnod, hiszen a Pebble Beach-i Concours d’Elegance közönségének a BMW már augusztus 17-én leleplezi az új roadster koncepcióváltozatát.

És ezt olvastad már?
Nagyon egyedi BMW-szerelvényt állítottak meg a német rendőrök