Hiába nem ért a csúcsra a Ferrarival, Sebastian Vettel azért Maranellóban is megmutatta, nem véletlenül négyszeres világbajnok.

Vettel az idény végén elhagyja a Ferrarit és már azt is tudni lehet, hogy a Racing Pointhoz, pontosabban az Aston Martinhoz csatlakozik. Ezzel egy újabb fejezet zárul le (és egyben kezdődik el) a német pilóta Forma–1-es pályafutásában.

Bár a négyszeres világbajnok sem tudta 2015-ös érkezése óta ismét a csúcsra repíteni a nagy múltú istállót, illetve további egyéni vébécímeket nyerni, de ettől még bőven alkotott maradandót a maranellóiaknál. Mutatjuk is az öt legemlékezetesebb ferraris pillanatát – ezzel – mint minden szubjektív listával –persze nyugodtan lehet vitatkozni:

#5 2017-es Ausztrál Nagydíj

Vettel úgy érkezett a 2017-es melbourne-i idénynyitóra, hogy utoljára a 2015-ös Szingapúri Nagydíjon tudott a dobogó legfelső fokára állni. A német a második helyről rajtolva húzta be a futamot Lewis Hamilton előtt, akit roppant okos autózással, valamint a remek stratégiának köszönhetően tudott megelőzni (a boxban).

#4 2015-ös Malajziai Nagydíj

Vettel első ferraris győzelmére egészen a második futamig kellett várni, a 2015-ös Malajziai Nagydíjon aratott sikerével ráadásul egy hosszú, 22 versenyből álló nyeretlenségi sorozatot szakított meg. Nem is csoda, hogy felhőtlen öröm és meghatódottság egyszerre tört ki belőle:

#3 2015-ös Magyar Nagydíj

Minden idők egyik legizgalmasabb Magyar Nagydíját nyerte meg Vettel 2015-ben, ráadásul hibátlan versenyzéssel és magabiztosan húzta be a szezon legőrültebb futamát, amely során szinte mindenki hibázott, csak ő nem.

#2 2019-es Német Nagydíj

Bár a holland Max Verstappen sikerével ért véget az őrült, kaotikus 2019-es Német Nagydíj, Vettel az utolsó helyről autózva egy győzelemmel felérő második helyet hozott össze az esős időben kicsúszásokkal tarkított futamon.

#1 2018-as Bahreini Nagydíj

Egészen elképesztő, hogy mit művelt Vettel Bahreinben, a német az élről indulva egykiállásos stratégiával, az 57 körből 39-et lágy keveréken autózva hajtotta magát a győzelembe. Vettel azt mondta, hogy az utolsó 10 kört teljesen elhasznált gumikon teljesítette, valószínűleg ha van még egy kör, akkor Valtteri Bottas ünnepelhetett volna a végén, a finn ugyanis csak hajszálnyival mögötte ért célba.

Szerencsére jövőre sem marad Vettel nélkül az F1 mezőnye, de immár egy másik csapat színeiben láthatjuk majd a négyszeres világbajnokot versenyezni. Pedig...

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A hetvenes években az Ikarusnál ilyennek képzelték a jövő autóbuszát