A Transit Custom modellfrissítésekor már elárulta a Ford, hogy a konnektorról tölthető hibrid változaton dolgozik, most pedig be is mutatta a zöld rendszámos modellt, egészen meglepő hajtáslánccal.

A közepes méretű, egytonnás teherbírású Transit Custom a Ford legsokoldalúbb áruszállítója, nem véletlenül ebből mutatta be a konnektorról tölthető hibridet a márka. A furgon meghajtásáról minden esetben egy elektromotor gondoskodik, aminek a teljesítményét nem árulták el, de a műszerfal számlapjából ítélve 100 kilowattról, azaz 136 lóerőről van szó.

A konnektortól függően 3-5 óra alatt feltölthető 14 kilowattórás lítiumion akkumulátorával a hibrid Transit Custom városban 50 kilométert képes megtenni, ami elsőre nem hangzik soknak.

De ott van az autóban a Fiestából ismerős 1.0 Ecoboost benzinmotor is, ami energiaforrásként növeli a hatótávot, így már 500 kilométert lehet elmenni vele két feltöltés között.

A Ford szerint a hibrid Transit Custom teherbírása megegyezik a dízelmotoros modellével, a különféle üzemmódok kiválasztásával pedig a belvárosi zónákra lehet tartalékolni az akkumulátor töltöttségét.

A városi áruszállításra ideális hibridet a fényszóró alatti kisajtóról lehet felismerni, ott csatlakoztatható a töltő konnektora.

Ez is érdekelhet:

Ilyen egy tárgyalóbusz a Ford szerint

Kilenc bőrülés és légrugó gondoskodik a kényelemről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Máris visszatér az F1-be a Haas alig egy hónapja kirúgott csapatfőnöke

290-nel is száguldhat a plug-in hibrid Porsche Panamera

További cikkeink a témában