Ha szereted a klasszikus sportkocsikat és a modern technikát, akkor a David Brown Speedback Silverstone Edition a te verdád.

A brit autókészítő műhely elég erős névjegykártyát rakott le a klasszikus, DB5-ös Aston Martint idéző, viszont ízig-vérig modern Speedback GT-vel, most viszont sikerült még tovább csiszolniuk a szinte tökéletes kocsit.

Na nem megjelenésre, hiszen a Jaguar XKR alapjaira épített, 2014-ben bemutatott modell egy valóságos autóköltemény, amely úgy keveri a klasszikus vonalakat a legmodernebb technikával, hogy arra nagy gyártók is csak irigykedhetnek.

A mindössze tíz darabban készülő Silvestone Edition apropóját egy különleges esemény szolgáltatta, ugyanis a David Brown Automotive áttette a székhelyét a legendás versenypálya közvetlen szomszédságába, ennek örömére pedig kiadták a Speedback GT kifejezetten versenypályára szánt változatát: az ötliteres V8-ast hatszáz lóerőig húzták, aminek következtében a Silverstone Edition 4,3 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s tempót, emellett a kocsi adaptív felfüggesztést és aktív hátsó differenciált is kapott.

Belül bőr, ébenfa és minőségi Kvadrat Remix szövet váltja egymást, a technikáról pedig többek között egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező műholdas navigációs rendszer és egy 7.1-es Bowers & Wilkins hangrendszer gondoskodik.

Az egyedi luxus-sportkocsi ára 620 ezer angol fontról, vagyis közel 220 millió forintról indul, szóval eléggé át kell gondolnod, hogy belefér-e a kosztpénzbe vagy irány a bank.

És ezt olvastad már?
A futam leintése után is megbüntették Verstappent