Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szériaautóra valaha szerelt legdurvább légterelő-készlet a kilencvenes évekbeli DTM világába repít vissza, ha meg tudnád fizetni ezt a 190 E 2.5-16 Evo II-t. De nem tudod.

Képzelheted, hogy mekkora megdöbbenést keltett huszonöt évvel ezelőtt a Mercedes-Benz, amikor a genfi autószalonon bemutatta ezt a csodát. A 190 E 2.5-16 Evolution II vélhetően a legdurvább légterelő-készletet kapta, amit szériaautóra valaha felszereltek.

A BMW és a Mercedes-Benz közötti csatározás hívta életre, az E30-as M3 ellenfeleként, hogy a DTM-ben induló versenyautót engedélyeztetni lehessen. A siker nem maradt el: 1992-ben a Mercedes-Benz megszerezte a DTM első három helyét az Evo II-vel.

Az Evo I-hez képest a motor teljesítményét 235 lóerőre növelték, így már 7,1 másodperc alatt gyorsult százra és 250 km/óra volt a végsebessége. A versenyautó engedélyeztetéséhez mindössze egy kis széria legyártására volt szükség az utcai autóból, így összesen 502 darab készült, és mindet még a bemutató előtt eladták.

A legtöbb Evo II gyűjtőkhöz került, ahogyan ez a példány is, így nem csoda, hogy most is mindössze 885 mérföldet mutat az órája, azaz még 1500 kilométert sem mentek vele új kora óta. A szériából ez a 452. legyártott példány, ahogyan a sebességváltó karján lévő plakett is tanúsítja, és most ismét eladósorba került. A Silverstone Auctions szeptemberi árverésén 180-220 ezer font, azaz 65-80 millió forint közötti összeget remélnek érte. Ez pedig már rég nem a megfizethető álomautó kategória.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.