Egy ideje lehet hallani, hogy a nagy, 2021-es szabálymódosítások újabb csapatokat vonzhatnak be az F1-be. A Motorsport pedig összeszedte azt az ötöt, amelynek csatlakozása a legvalószínűbbnek tűnik.

Audi: szerepel a DTM-ben és a Formula E-ben, utóbbihoz fog csatlakozni a Porsche is, ami azt jelentené, hogy Volkswagen-csoporton belül kisebb cicaharc alakulna ki, ezt megelőzve pedig az F1 lehet kiút az Audi számára.

Prema: remek eredményeket tud felmutatni a formaautós sorozatok alsóbb kategóriáiban, ami azt jelenti, hogy a technikán túl juniorjaiból is ki tudja hozni a maximumot. Az F1-es részvételhez viszont nagyobb anyagi támogatásra lenne szüksége, amire akár megoldást jelenthet, ha valamelyik istálló partnercsapataként működne az F1-ben - ez a B-csapatos rendszer mostanság amúgy is elég nagy népszerűségnek örvend -, a Ferrari és a Prema pedig remek kapcsolatban van egymással...

SMP Racing: az SMP hatalmas összegeket fektet a fiatal orosz pilótákba, többek között ennek köszönhető az is, hogy Szergej Szirotkin a Williamsnél versenyezhetett 2018-ban. Már csak az Orosz Nagydíj miatt is kifejezetten csábító lehet a csatlakozás, főleg úgy, ha orosz pilótával tehetnék meg. És a pénz tényleg nem lehet akadály, ezt bizonyítja az is, hogy saját LMP1-es csapata is van (ahol Jenson Button az egyik pilóta).

Andretti Autosport: az amerikai csapat jó kapcsolatot ápol a McLarennel, elég csak Fernando Alonso Indy 500-as lehetőségeire gondolni, illetve Zak Brown és Michael Andretti  szoros együttműködésére a Walkinshaw Andretti United Supercars-csapatnál. Tehát a B-csapat lehetősége itt is abszolút adott lenne.

Aston Martin: lényegében már most is jelen van az F1-ben a Red Bull oldalán, és a múltban többször is felmerült, hogy mint motorgyártó is beszállna a száguldó cirkuszba. Bár jelen állás szerint ebből egyelőre nem lesz semmi, azért az érezhető, hogy az Aston Martin szeretné növelni jelenlétét az F1-ben. Tapasztalata ugyan ahhoz kevés, hogy saját gyári csapatot indítson, de partnercsapatkénti együttműködés számukra is megoldást jelentene.

Eközben...

Hivatalos: Schumacher fia a Ferrarival mutatkozik be az F1-ben, már idén

28 évvel Michael Schumacher F1-es debütálása után, fia is bemutatkozik a királykategóriában.

(via, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés