Juan Manuel Fangiót minden idők legnagyszerűbb autóversenyzőjének tartják, ezért érdekes lehet ez a hatvanéves Maserati, amivel több futamot is nyert, és ami csodás állapotban várja új tulajdonosát. Legalább hatmillió dollárért.

Alfa Romeóval, Ferrarival, Maseratival és Mercedesszel is versenyzett Juan Manuel Fangio, aki vagy egy évtizedig nem talált legyőzőre, öt világbajnoki címet szerzett a Formula–1-ben. Mellette pedig privát csapatokkal is indult, olyan versenyautókkal, mint amilyen ez a Maserati 300 S. 1956-ban épült a huszonhat példány egyikeként, és abban az évben gyári gépként futott, majd 1957-ben egy privát csapatnak adták el. Fangio ekkor ült bele, és meg is nyert egy portugál, majd két brazil futamot, előbb Sao Paolóban, aztán Interlagosban.

A 300 S háromliteres, hathengeres motorja három Weber karburátorral 240 lóerős volt, és annak ellenére, hogy versenyautónak épült, az alumínium karosszériája egyben gyönyörű is.

A dél-amerikai sikerek után a Maserati maradt is a kontinensen, több tehetős versenyző kezében egészen a hetvenes évekig a pályákat rótta. Innen már gyűjtők birtokolták, akik előbb a motorját, majd a karosszériáját is felújították. Bár egyik sem az eredeti, amivel Fangio is száguldott, de a 300 S legalább csodás állapotban van, mintha most készült volna. Az utóbbi időben már csak oldtimer versenyeken indultak vele, most pedig a Bonhams aukciójára kerül, ahol 6-7 millió dollár, azaz 1,5-1,8 milliárd forint közötti összeget várnak érte.

Ha kíváncsi vagy, hogyan vezetett Fangio, akkor nézd meg ezt a szenzációs belsőkamerás videót, amin egy korabeli F1-es Ferrarit vezet Monacóban.

És ezt olvastad már?
A jövő elektromos izomautóját mutatja meg a Dodge