Amíg a Phantom következő generációja meg nem érkezik, addig egy érdekes koncepcióval tartja fenn az érdeklődést a Rolls-Royce. A kifutó modellből építettek egy igazán egyedi, hajóformájú luxuskupét.

Nem győzi hangsúlyozni a Rolls-Royce, hogy aki elég tehetős hozzá, nemcsak egyedi fényezést és bőrbelsőt választhat autójához, hanem akár teljesen egyedi modellt is építtethet magának. Így tett ez az ügyfél is, akinek autóját a Comói-tónál tartott Concorso d’Eleganza Villa d’Este eseményen mutatta be a Rolls-Royce.

A húszas-harmincas évek egyedi építésű luxusautói adták az ihletet a hajóformájú modellhez, amely nyújtott hátsója után a Sweptail nevet kapta. A Phantom alapjára épül, de teljesen különbözik tőle, az elemei egyedileg készültek, a megszokottnál nagyobb hűtőmaszkot egyetlen alumíniumtömbből marták ki. Egy ilyen kaliberű autónál nem kérdés, hogy egyedi rendszám is jár hozzá, a 08-as szám szintén alumíniumból van.

Panorámatetővel megvilágított kétüléses utastere olyan fényűző, mint amilyennek egy egyedi építésű Rolls-Royce-nak lennie kell, az ülések mögött és a kupolaszerű hátsó szélvédő alatt is jut hely az egyedi poggyászkészletnek. A fedélzetről nem hiányzik a pezsgőspohár, az ajtókban pedig diplomatatáskának alakítottak ki helyet.

És ezt olvastad már?
Nahát, milyen jópofa magyar hidak vannak!