A hetvenes-nyolcvanas évek legendás versenyautóját, a Moby Dick néven ismert 935-öst támasztotta fel modern formában a Porsche, és a limitált széria egy példányáért még használtan is elképesztő összeget kérnek.

A formájáról a Moby Dick nevet kapta a Porsche 935, ami a hetvenes-nyolcvanas években uralta a versenypályákat, és két éve úgy döntöttek a stuttgarti gyártónál, hogy feltámasztják a legendát.

Az új modell még extrémebb lett, mint az elődje, és a 77 darabos limitált széria minden egyes példánya rég elkelt már. Most viszont kaphatsz egyet alig használtan.

A képeken látható Porsche 935-ös különlegessége, hogy fényezés híján látható a matt szénszálas karosszériája, amitől csak még dögösebb lett.

Tulajdonképpen egy versenyautóról van szó, bukókerettel, versenyülésekkel és a 911 GT2 RS motorjával. A 3,8 literes a biturbó hathengeres 700 lóerőre képes, és hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket.

A használt autó ez esetben alig használtat jelent, hiszen új kora óta még csak 66 kilométer került ebbe a Porsche-különlegességbe.

A németországi Hollmann International kínálja eladásra, és az ára a ritkaságának felel meg: az új árának kétszeresét, 1,45 millió eurót kérik érte, ami 507 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit