Nemrég vehették át a második Huracán rendőrautót az olasz rendőrök, de egy 458 Spiderrel is bővült a milánói rendőrség flottája. Ezt azonban nem a Ferrari ajánlotta fel, hanem bűnözőktől foglalták le, csak éppen megtartották maguknak.

Egyáltalán nem rendőrautóként kezdte karrierjét ez a 458 Spider, a Ferrarit ugyanis bűnözőktől foglalták le a milánói rendőrök. A legutóbbi akciójuk során összesen 29 autót kaparintottak meg a rosszfiúktól, és ahelyett, hogy elárverezték volna őket, ahogyan ilyenkor szokás, inkább megtartották maguknak. Az olasz törvények megengedik, hogy a bűnözőktől lefoglalt autókat használatba vegye a rendőrség.

Így került fel a rendőrségi festés és a speciális villogó is a Ferrarira, ami mostantól jó célokat szolgál. Egészen pontosan a bűnmegelőzési programjához használja fel az olasz rendőrség, bár az üzenete kissé kétséges, hiszen azt is jelentheti, hogy ha bűnöző leszel, neked is lehet ilyen Ferrarid. Mindenesetre a milánói rendőrök mostantól elég stílusosan érkezhetnek meg bárhová ezzel a nyitott tetős 458 Spiderrel.

És ezt olvastad már?
Napfényben és éjszaka is megmutatta magát a Rolls-Royce elektromos autója
További cikkeink a témában