A Ferrari legújabb modellje a 488 GT Modificata, egy olyan kiélezett sportautó, amit zárt pályás használatra szántak, de nem kell megfelelnie a motorsport szigorú szabályainak.

A 488 nemcsak utcai modell a Ferrarinál, a GT3 és GTE versenyautó-változatokkal a maranellói márka saját márkakupájában és a nemzetközi sorozatokban is lehet indulni. A Ferrarinál azonban most egy olyan változatot építettek belőle, ami nem teljesíti a motorport-szabályokat, így kiderül, milyen lehetőségek vannak a sportautóban.

A 3,9 literes biturbó V8-as motor teljesítményét például 700 lóerőre növelték,

és a sebességváltó áttételezését is ehhez igazították. A Ferrari tömegét is nagyban csökkentették a szénszálas anyagból készült elemekkel, az aerodinamika módosításával pedig 230 km/óránál kereken 1000 kilogramm leszorítóerő érhető el.

A 488 GT Modificata nem indulhat az FIA egyetlen sorozatában sem, de közútra sem mehet, ezért az egyetlen alkalom a vezetésére a versenypályák nyílt napjai, vagy a Ferrari saját rendezvényei. A vásárlása sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, a kiélezett pályagépet csak azoknak kínálják fel, akik versenyeztek már Ferrarival.

Ha nagyban nem is, de kicsiben még lehet ilyen Ferrarid:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.