A jobb aerodinamika érdekében kapott kombiformájú hátsót a hatvanas évekbeli Ferrari 250 GT, és most ennek a Breadvan néven emlegetett versenyautónak állít emléket az egyedire épített 550 Maranello.

A hatvanas évek elején a Le Mans-i futamon indult az a Ferrari, amit a rövidebb tengelytávú 250 GT-ből építettek az ikonikus 250 GTO ellenfelének, és ami aerodinamikai okokból kapott hosszan elnyújtott, kombiszerű hátsót. A formájáról „kenyeres furgonnak” hívott versenyautó emlékét idézi most meg egy különleges Ferrari.

Niels van Roij neve nem ismeretlen, a holland dizájner tervezett már shooting brake változatot a Tesla Model S-ből és a Rolls-Royce Ghostból is.

A Testarossa utódját, az 1996-ban bemutatott 550 Maranellót vette alapul a Breadvan Hommage elkészítéséhez.

Szemből ugyan emlékeztet az eredetijére, pedig csak a szélvédője maradt gyári, minden más eleme egyedi.

Az alumínium karosszériaelemeket kézzel formálták, a felnyitható hátsó rész egyetlen darabból készült, a motorházfedél érdekessége a kisablak, ahol látható az 5,5 literes V12-es. A Breadvan Hommage tömege valamivel kisebb lett, de

a 477 lóerős teljesítménye nem változott, a hat fokozatot nyitott kulisszás váltókarral lehet kapcsolni.

A Ferrarira állítható lengéscsillapítókat és nagyobb, 20 colos kerekeket szereltek fel, az utasteret fekete bőrrel, a kagylóüléseket kék Alcantarával borították.

A műszerek számlapjára olasz nyelvű feliratok kerültek, az időmérő órán az áll: kit érdekel.

A Breadvan Hommage egyedi megrendelésre egy példányban készült, az árát nem árulták el.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A német hatóságok nem díjazták a 414 km/órával száguldó Bugattit