Bemutatta az F12 Berlinetta utódját a Ferrari, és bár a 812 Superfast neve nem kicsit furcsa, az biztos, hogy valóban szupergyors az autó. Minden eddiginél izmosabb V12-es motor mozgatja a Ferrari valószínűleg utolsó szívómotoros modelljét.

Persze még mindig a hibrid LaFerrari a maranellói márka kínálatának csúcsa, de az orrmotoros túrakocsi F12 Berlinetta is elismerésre méltó, az utódja pedig mindenben rátesz még egy lapáttal. Már a nevével is, bár a 812 Superfast ugyan nem a legstílusosabb név, amit az olaszok valaha kitaláltak, de nem lehet kétséged afelől, hogy ez egy gyors sportautó.

A nevében a 12 a hengerek számát jelenti, a 8 pedig, nos, azt, hogy 800 lóerős. Az F12 Berlinetta 6,3 literes V12-ese sem volt gyenge, de a Superfast új motorja már 6,5 literes, és 8500-as fordulaton ordítva adja le azt a nyolcszáz lovacskát. De a nyomatéka sem kevés, hétezres fordulatnál 718 Nm, aminek 80 százaléka már ennek felénél a rendelkezésedre áll.

Az új turbókorszakban könnyen lehet, hogy ez a Ferrari utolsó olyan modellje, amit nem szereltek sem feltöltővel, sem elektromotorral. Egy igazi, klasszikus, bivalyerős túrakocsi, és ennek megfelelően is néz ki. A lejtős hátú forma az 1969-es 365 GTB4-et idézi, és persze mindent az aerodinamikának rendeltek alá a méretes légbeömlőkkel, aktív légterelőkkel és óriási diffúzorral szerelt autón.

A 812 Superfast mindent megkapott, amire a Ferrari ma képes, például továbbfejlesztett hátsókerék-kormányzást, és olyan elektronikus menetstabilizálót, ami még éppen annyira engedi driftelni a hátulját, hogy azt hidd, te kanyarodsz úgy, mint egy isten. A plusz extrák ellenére nem lett nehezebb, mint az F12 Berlinetta, hiszen 1525 kg-ot nyom a mérlegen.

És ha már ilyen idétlen neve van, legalább tényleg szupergyors? Persze, nem egy Tesla, de 2,9 másodperc alatt futja a százas sprintet, amit még éppen fel tudsz fogni ép ésszel, a végsebessége pedig 340 km/óra feletti, és bármennyivel is legyen felette, már ennyi is bőven elég. Még néhány hét hátravan a nyitásig, de már most tudjuk, hogy a 812 Superfast lesz a genfi szalon egyik sztárja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Japán ritkaság volt a sportos és megbízhatatlan Nissan

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés