Most először az Egyesült Államokban, a daytonai versenypályán tartotta évzáró Finali Mondiali eseményét a Ferrari. Nézd meg képeken, milyen volt az év legnagyobb Ferraris rendezvénye.

Az előző hétvégén tartotta nagyszabású évzáróját a Ferrari, és amikor nagyszabásúról beszélnek, akkor egyáltalán nem túloznak. Idén először látogatott a Finali Mondiali névre keresztelt eseménysorozat az Egyesült Államokba, és a daytonai versenypályán ezen a hétvégén minden a Ferrariról szólt.

Itt tartották idényzáró versenyüket a Ferrari márkakupák, de nem csak a 458 Challenge motorjaitól volt hangos a pálya. Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel is eljött, akik gumifüstölős bemutatót tartottak Forma–1-es autóikkal, és egymás mellett száguldottak át a célvonalon, amivel a Ferrari 1967-es hármas győzelmére emlékeztek ugyanitt, a daytonai 24 óráson.

De még egy dicsőségre emlékeztek Daytonában, az 1998-asra, amikor az F333 SP nyerte meg a futamot, és hihetetlen, hogy ebből a versenygépből hetet is elhoztak ide, amik természetesen együtt parádéztak a pályán.

A kivételes ügyfelek Daytonában is mehettek az FXX K prototípusokkal, amelyekről biztosan tudod, hogy a LaFerrari alapjára épülnek, de több mint 1000 lóerősek.

Sergio Marchionne, a Ferrari első embere is részt vett az esti gálán, ahol elárverezték az ötszázadik LaFerrarit. A jótékony célra felajánlott ritkaságért hétmillió dollárt adtak, amit az olaszországi földrengések áldozataira fordítanak. Marchionne kiemelte, hogy az Egyesült Államok a Ferrari legnagyobb piaca, és a jövőben tovább erősítik a jelenlétüket.

Daytonában volt a helye minden rajongónak, de minden Ferrari-tulajnak is. A program legérdekesebb része alighanem a tulajdonosok felvonulása volt, amikor összesen 809 Ferrari vonult együtt a pályán. Ha kedved kaptál hozzá, jövőre elérhetőbb közelségbe kerül a Finali Mondiali, amit Mugellóban tartanak majd.

És ezt olvastad már?
Clarksonék nem kímélik a franciákat a legújabb filmjükben