Makaóban újraértelmezték a tömegbaleset fogalmát
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A makaói nagydíjon mindig történik valami, mert a szűk városi utcákon a legapróbb hiba is tömegbalesethez vezethet. Pontosan ez történt az FIA GT világkupa legutóbbi futamán, ahol tucatnyi versenyautó rohant egymásba. Szívszorító látni a 911 GT3-akat, AMG GT-ket, R8-akat egy rakáson.

Megvan az a jelenet, amikor tavaly az FIA GT kupa makaói futamán az egyik versenyző tetőn csúszva nyerte meg a versenyt az Audi R8-ával? Az idei forduló sem telt eseménytelenül, ezúttal a tömegbaleset fogalmát emelték újabb szintre a kvalifikációs futamon.

Több millió dollár értékű versenyautó tört össze, közte Audi R8, BMW M6, Honda NSX, Mercedes-AMG GT és Porsche 911 GT3 is volt szép számmal, csak néhány autó úszta meg a karambolt.

Michelisz Norbi sem járt sokkal jobban a WTCC makaói futamán, mert bár nem a legkedvezőbb helyről indult, de verseny közben ugyanitt keresztbefordult a pályán, a mögötte jövők pedig nekicsúsztak, és egy hasonló torlódás miatt fel kellett függeszteni a futamot. Csak azzal vigasztalódhatott, hogy a pontok felét megkapta a helyezéséért, de nem tudni, hogy készen lesz-e a Hondája a vasárnapi főfutamig.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.