Megértjük Tom Hanks vonzalmát a Kispolszki iránt, de a színésznek nem az egérkamion az egyetlen kedvence. Mutatjuk azt a Fiat 128-ast, ami az egyik filmjében is szerepelt, és most jótékony célból válna meg tőle.

Tom Hanks éppen Magyarországon szeretett bele a Kispolszkiba, amikor egy forgatás során nálunk járt, és az utcán botlott bele a cuki kisautóba. A típus iránt mindig lelkes lengyelek építettek is neki egy bámulatosan menő Kispolszkit, amit örömmel használt egy ideig, majd nemrég mégis eladta, hogy jótékony célra fordíthassa az árát.

Nem a Polski volt Tom Hanks egyetlen veterán Fiatja.

A képeken látható 128-ast még 2017-ben vette, és az autó szerepet kapott A Pentagon titkai című filmjében is. A forgatáshoz egy megkímélt autót keresett, és meg is találta, ez az 1975-ben gyártott Fiat ugyanis még csak alig tízezer kilométert futott, amikor eladósorba került.

Rá sem ismernél

Az első tulajdonosa San Franciscóban vásárolta, és csak két évig vezethette, mielőtt elhunyt. A tulajdonos halála után, 1977-ben egy száraz garázsba került az autó, ahonnan csak nemrég vették elő, és kevesebb mint 10 ezer kilométerrel az órájában 9500 dollárért adtak túl rajta. A színe eredetileg sárga volt, és rá sem ismernél, mert az amerikai piacra szánt lökhárítókkal szerelték.

A filmhez régiesebbé alakították vissza, a karosszéria világoszöld színű fényezést kapott,

majd a forgatás után ismét átfestették a jelenlegi sötétzöldjére. A krómozott hűtőmaszk és lökhárító, a kerek fényszórók és a 13 colos acélfelnik is egy korábbi szériáról származnak. A karosszériájával ellentétben a belső tér már nincs olyan jó állapotban, az ülések elég viseltesek.

A felújítása időközben félbeszakadt, ezért a Fiat megtartotta az eredeti, 1290 köbcentis négyhengeres motorját, amihez négyfokozatú sebességváltó tartozik. Az idén nyáron frissen szervizelt autóban még mindig kevesebb, mint 15 ezer kilométer van, és

ugye nem más, mint Tom Hanks árulja, ami bizonyára feljebb hajtja majd az árát a Bring a trailer aukcióján.

A színész jótékony célra fordítja az árát, mint ahogyan az előzőleg eladott Polski Fiatjával és Land Cruiserjével is tette:

És ezt olvastad már?
Ha elromlik az autód az autópályán és csak 70-nel tud menni, ki ne menj a leállósávba, mert még egy százezres csekket is kapsz!