Tom Hanks addig emlegette a Kispolszkit, amíg kapott egy gyönyörűen felújított példányt a lengyelektől. A színész most megválik az autótól, hogy jobb helyre kerüljön az ára.

Tom Hanks éppen Magyarországon szeretett bele a Kispolszkiba, amikor az Inferno forgatása során nálunk járt, és addig posztolta róla a közös képeket, amiken a kilincsét szorongatja, amíg tényleg kapott egyet. A Polski Fiat eredeti szülőhelyén, a lengyelországi Bielsko-Bialában készült el egy gyönyörűen restaurált példány a színész számára.

Nem egyszerűen felújították, hanem teljesen átgondolták a kisautót, a munkát az extravagáns belső tereiről ismert lengyel Carlex Designra bízták. Kispolszki sosem volt ennyire stílusos, még az olasz eredetije sem. Az utasteret bőrrel borították, a műszerfalra egy Forrest Gump-idézet került,

a kapcsolókat írógépbillentyűkre cserélték, mert Tom Hanks az írógépeket is imádja.

Az elkészült autócskát 2017-ben adták át neki Los Angelesben, azóta őrizte büszkén, és csak ritkán vette elő, a kilométerórája még háromszázat sem mutat.

Tom Hanks most úgy döntött, hogy elárverezi a híres Kispolszkit, a bevételt pedig jótékony célra fordítja,

a hadi veteránok gondozóinak segítésére létrehozott Elizabeth Doyle alapítványnak ajánlja fel az összeget.

A képeken is látszik, hogy Tom Hanks Kispolszkija kitűnő formában van, az 594 köbcentis, kéthengeres, újonnan 23 lóerős motorját pár hónapja nézték át, kicserélve a szükséges folyadékokat.

Az autóhoz nemcsak Tom Hanks aláírása és egy pár sofőrkesztyű jár, hanem néhány tartalék gyertya is,

hogy ne ez legyen az első alkatrész, amire az újdonsült vevőnek szüksége lesz.

Az aukciót a Bring a trailer online bonyolítja le, március 8-ig lehet licitálni az 1974-ben gyártott Polski Fiat 126p-re. A cikkünk írásakor 30 ezer dollár, azaz 10 millió forint fölött jár a licit, ami azt jelenti, hogy

Tom Hanks egérkamionja nemcsak a világ legszebb és leghíresebb, de alighanem a legdrágább Kispolszkija is lesz egyben.

Ez is érdekelhet:

Ilyen modern utódot is kaphatott volna a Kispolszki

A jövő városi autójának szánták 1974-ben.

Járnánk a várost ezzel a modernizált Kispolszkival

Nekünk bejön, te mit szólsz hozzá?

És ezt olvastad már?
Kevesen szenvedtek tankolással annyit, mint ez a szőke mercedeses hölgy