A Panda utódját vetíti előre a genfi autószalonon bemutatott Fiat tanulmányautó, de a Centoventi jóval több ennél. A lényegre törő kialakításával mindenkinek elérhetővé tenné az elektromos autózást.

A márka alapításának százhúszadik évfordulójára a Centoventi, azaz a 120 lett a neve a Fiat legújabb tanulmányautójának, ami a Panda utódját vetítheti előre. Az olaszok újra feltalálnák a kisautót, ugyanis egy olyan egyszerűségre törekvő koncepciót eszeltek ki, amit úgy lehetne összerakni, mint egy Legót, ezzel még olcsóbbá és elérhetőbbé tennék az elektromos autózást.

A Centoventi 3,68 méter hosszú, 1,74 méter széles és 1,53 méter magas, azaz három centivel hosszabb, tízzel szélesebb és hárommal alacsonyabb, mint a jelenlegi Panda, a tengelytávja tíz centivel 2,43 méteresre nőtt.

A megváltozott arányaival nemcsak vagányabb, hanem jóval tágasabb is lehetne, mint a mostani Panda.

A koncepció érdekessége, hogy úgy lehetne összerakni, mint egy Legót.

Az alapmodellt csak szürkében gyártanák, ehhez lehetne választani többféle színű lökhárító, tető és kerékburkolat közül, a karosszéria színét fóliával tudjuk majd megváltoztatni. A tető alapesetben nyitható lenne, de keménytető, tetődoboz vagy napelem is szerelhető a helyére.

A belső térben is az egyszerűség uralkodik, az üléseket a sportcipőknél használt anyagokkal borítanák,

a különféle kiegészítőket, például pohártartókat, kesztyűtartókat egyenként lehetne rendelni, és bepattintani az erre szolgáló helyekre.

Az alapmodellhez 10 colos képernyő és telefontartó járhat, de 20 colos óriáskijelző is rendelhető.

Az elektromos hajtást is moduláris rendszerben képzelte el a Fiat. Az alapváltozat akkumulátora csak 100 kilométeres hatótávot enged, de még három akkucsomagot lehetne rendelni, amelyek további száz kilométerrel növelik ezt a távot.

Egy ötödik akkumulátor, ami 500 kilométerre tolná ki a megtehető távolságot, az ülés alá kerül, és kivéve a lakásban is tudnánk tölteni.

A hátfalon is egy kijelző van, amire saját üzenetet, vagy akár reklámfeliratot is ki lehet íratni. Az eredeti Panda hűtőmaszkját idéző függőleges csíkok a Centoventi orrán a töltöttséget jelzik,

ötletes a töltőkábel is, aminek nem kell hely a csomagtérben, hiszen egyszerűen feltekerhető, mint a porszívóké.

Ezt láttad már?

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés