Az angol M-Sport nevét a Ford ralicsapataként ismerheted, de más projektekkel is foglalkoznak, a legutóbb például összkerekes versenyautót építettek egy régi Fiat Pandából.

Malcolm Wilson egykori raliversenyző csapata, az M-Sport régóta foglalkozik a Ford gyári versenyautóinak építésével, és most egy egészen más fába vágták a fejszéjüket. A legújabb projektjük egy klasszikus Fiat Panda teljes átépítése egy olyan összkerekes pályagéppé, ami a B-csoport legizgalmasabb raliautóit idézi fel.

Az építés során az aprócska Panda eredeti karosszériáját nem kevesebb, mint 36 centivel szélesítették ki,

hogy elférjen alatta a Ford Fiesta R5 raliautó modern technikája. A kerékjáratokat pedig éppen olyan szögletes elemekkel szélesítették ki, mint a nyolcvanas években legendává vált B-csoportos versenyautókon.

Persze a kagylóülés, bukócső és más ralis cuccok sem hiányoznak belőle. A klasszikus idomok alatt tehát modern hajtáslánc dolgozik, az 1,6 literes, 300 lóerős turbós motor egy ötfokozatú szekvenciális váltón keresztül mind a négy kereket hajtja, amivel

a Pandamonium névre keresztelt alkotással úgy lehet driftelni, ahogyan csak akarsz.

A mérgesített Panda egyetlen példányban készült egy tehetős megrendelőnek, de reklámcélokat is szolgál, ez az első munkája ugyanis az M-Sport újonnan alapított Special Vehicles részlegének. A tesztpályával bővített létesítmény ehhez hasonló egyedi alkotások építését vállalja: te milyen álomgépet rendelnék meg tőlük?

Ez is érdekelhet:

Indiana Jones ihlette ezt a terepjáró Fiat Pandát

Mennénk vele felkutatni a Szent Grált.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában