A Vissza a jövőbe szerepe tette halhatatlanná a DeLoreant, pedig a sportautó megszületése a valóságban is kalandokkal teli volt. Most a megálmodója, John DeLorean történetéből készült hollywoodi mozifilm, mutatjuk az előzetesét.

John DeLorean és a nevéhez fűződő sportautó története olyan fordulatos, hogy egyszer filmet kellett belőle készíteni. DeLorean a Chryslernél és a Packardnál dolgozott, majd a General Motorsnál előbb a Pontiac, aztán a Chevrolet vezetője lett. 1973-ban hagyta ott a céget, és ekkor úgy döntött, hogy valóra váltja az álmát, és megépíti a jövő sportautóját, ami a saját nevét viseli.

1975-ben alapította a DeLorean Motor Companyt, de a futurisztikus sportautó nagyon nehezen jutott el a tervektől a gyártásig.

A DMC-12 a bemutatása után sem lett siker, többek közt a csupán 150 lóerős V6-os motorja miatt, és ezt a Giugiaro által tervezett és rozsdamentes acélból készült, szárnyas ajtós karosszéria sem tudta megmenteni.

DeLorean csődöt jelentett, drogpénzek átvételével vádolták, rászállt az FBI, és ugyan később tisztázni tudta magát, a céget ez már nem mentette meg.

Az életének erről a szakaszáról szól a film, amiben DeLorean szerepét A galaxis őrzőiből ismert Lee Pace játssza, rajta kívül Jason Sudeikis (Förtelmes főnökök, Családi üzelmek) és A Hangyában látott Corey Stoll és Judy Greer is szerepet kapott a filmben.

A filmet Driven címen még az előző évi velencei filmfesztiválon mutatták be, az amerikai mozikba és a szolgáltatókhoz augusztus 16-án érkezik, és most befutott az előzetese is:

John DeLorean történetét közben egy másik film, részben dokumentum, részben fikció is elmeséli, amiben Alec Baldwin játssza az autómágnást:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Perrel indult, de bíróságon kívül zárult le a Red Bull és az Aston Martin vitája