Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az év elején jelentették be, hogy ismét legyártanak néhányat a Vissza a jövőbe filmek sztárjából, a DeLorean holnapján pedig már be is jelentkezhetsz egyre.

A Vissza a jövőbe filmek rajongóinak nincs sok választásuk: ha kedvenc autójukat szeretnék beszerezni, akkor a használtan elérhető példányok között kell keresgélniük. De egy amerikai cég, amely eddig is ellátta a tulajdonosokat új tartalék alkatrészekkel, most azt tervezi, hogy újra gyártásba veszi a DeLoreant. Ezt egy amerikai törvénymódosítás teszi lehetővé, amely megengedi a 25 évesnél idősebb típusok replikáinak kis sorozatban történő gyártását, ha az autók megfelelnek a hatályos károsanyag-kibocsátási szabályoknak.

A DeLorean Motor Company egyelőre nem árulta el, milyen motorral tervezi gyártani a klasszikus autót (az eredetiben a Peugeot, Renault és Volvo által készített 2,8 literes, 130-150 lóerős V6-os motor volt), de már megnyitott egy oldalt az előrendeléshez. A terjedelmes kérdőívben a főbb adataidon kívül arra is kíváncsiak, hogy volt-e már DeLorean a garázsodban, és kézi vagy automata váltóval szeretnéd-e az újat. Az áráról egyelőre még csak találgatni sem lehet, és reméljük, hogy találnak majd hozzá egy jó V8-ast.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.