Menj munkába szobabiciklivel! – Ford Citi Bike
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miközben az autók formatervezésében számtalan jelentős változás történt az elmúlt évszázadban, a kerékpárok az ún. safety bicycle feltalálása, azaz nagyjából az 1880-as évek óta megőrizték az alakjukat. De hogyan lehetne változtatni egy olyan szerkezeten, aminek minden egyes eleme konkrét funkcióval bír? Hát például úgy, ahogy a Ford csinálja.

Úgy tűnik, az autógyártók kezdenek hallgatni az idők szavára (már amelyik), hiszen a McLaren és a DeLorean bringáit megirigyelve a közelmúltban az Audi és a Toyota is előállt a saját kétkerekűjével, de egyik sem volt annyira forradalmi megjelenésű, mint a Ford Citi Bike.

Ahogy a neve is mutatja, kifejezetten városi közlekedésre tervezték, ennek megfelelően a váz egészen alacsonyan van, hogy a fel- és leszállás semmilyen ruhában ne okozzon gondot. A biciklire laptop- és iPad-tartót is terveztek, így semmi akadálya nem lehet, hogy a kocsit egy parkolóban hagyva bicajjal folytassuk utunkat a munkahelyünkre.

Bár a tervezők szerint a bicikli formáját az új Ford Focus ST ihlette, szerintünk sokkal inkább hasonlít egy szobabiciklire, ami nem biztos, hogy használni fog a népszerűségének, de az újító szándék mindenképpen becsülendő.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.