A Ford elektromos hajtású pick-upjának első tulajdonosai érdeklődve fedezték fel, hogy az autójuk konnektoráról egy specifikus adapter segítségével akár mozgásképtelenre merült Teslákat is fel lehet tölteni.

Nemrég mutatta be tisztán elektromos hajtású pick-upját a Ford, és az F-150 Lightning nagy sikerre számíthat, hiszen már a belsőégésű motorral szerelt változata is az Egyesült Államok legnépszerűbb autójának számít. Az elektromos változat csúcsmodellje 571 lóerős, 1050 Nm a maximum nyomatéka, és egy feltöltéssel 480 kilométert képes megtenni.

Az F-150 Lightning további érdekessége, hogy a jókora akkumulátorával áramforrásként is szolgálhat,

legfeljebb 9,6 kilowattal tölthetünk és működtethetünk róla például grillsütőt, munkagépet, bármit. A Ford szerint áramszünet esetén akár három napig üzemelhet a házunk az autóról, de másra is használható a méretes akkumulátor.

A Fordról egy másik elektromos autót is lehet tölteni, és a gyártó különféle adaptereket mellékelt hozzá, az F-150 Lightning első vásárlói pedig érdeklődve fedezték fel, hogy az amerikai Teslákhoz való adaptert is kapott az autó.

A pick-up tulaja tehát képes lesz kisegíteni egy lemerült Teslát, hogy eljusson a következő töltőig.
Az illusztrációhoz egy Mustang Mach-E-t használt a Ford, de az adapterek közt Teslához való is van

Jim Farley, a Ford vezére sem hagyta kommentár nélkül a Tesla-adapterről szóló cikkeket. A Twitteren röviden annyit közölt, hogy

nem trollkodnak, csak segíteni akarnak.

A pick-upok sokoldalúságáért rajongó amerikaiak mindenesetre büszkén mondhatják majd, hogy az F-150-ről még egy Teslát is lehet tölteni.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Corollával is lehet pózolni, mutatja ez a lány