Szerencsésnek mondhatja magát az a tulajdonos, aki a napokban vehette át az új Ford GT-t, hiszen ez az egyetlen példány, ami Magyarországra került. A 647 lóerős szuperautót fehér színben, kék csíkokkal rendelte, és alig várjuk, hogy az utakon is lássuk.

Mondhatjuk, hogy nagy volt a túljelentkezés a Ford GT legújabb generációjára, hiszen az elképesztő szuperautó első 500 példányára több mint 6500-an jelezték vételi szándékukat. A szerencséseket aztán egyenként bírálták el, és köztük van az a tulajdonos is, aki a napokban vette át az autóját egy magyarországi szalonban. Ez az egyetlen példány, ami az országba került.

Fehér színben, kék versenycsíkokkal és grafitszürke kerekekkel érkezett meg az a Ford GT, ami aktív futóművével és aktív aerodinamikájával valójában egy közútra engedett versenyautó.

A Le Mans-i versenyautókat idézik a karbon-kerámia fékek, és az is, hogy a Ford GT-ben az ülés nem, csak a kormányoszlop és a pedálok távolsága állítható be az ideális pozícióba.

3,5 literes turbós V6-os motorja 647 lóerőre és 746 Nm nyomaték leadására képes, és mivel az egész autó csak 1400 kilogrammot nyom, ezért megdöbbentő a gyorsulása és 347 km/óra a végsebessége.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés