Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Bullitt névről egészen biztosan Steve McQueen és a sötétzöld Mustang ugrik be elsőre, hiszen a San Franciscóban felvett jelenet a világ legismertebb autós üldözései közé tartozik. Most pedig kiderült, hogy a Bullitt kiadású új Mustangnak európai változata is készül.

Detroitban az idei autószalonon ismét elővette a Bullitt témáját a Ford, hiszen éppen ötven éve, hogy a Mustang szerepelt a filmtörténelem egyik leghíresebb autós üldözésében, a nálunk San Franciscó-i zsaru címen ismert filmben. Az új Mustang ezért elkészült Bullitt kivitelben is, és a feladatot alaposan kidolgozták, hiszen számos részlete emlékeztet a filmszereplő eredetire. Most már azt is tudjuk, hogy az európai kereskedésekben is rendelhető lesz ez a különkiadás.

Steve McQueen két unokája, Chase és Madison retró ballonkabátban vezették fel a genfi autószalonon a Ford standjára az új Mustangot, ami természetesen az ikonikus sötétzöld színben pompázik, további jellegzetessége a 19 colos fekete keréktárcsa és a fehér biliárdgolyó-stílusú váltógomb.

Mint minden új Mustang, ez a változat is megkapja a 12 colos színes képernyővel helyettesített műszeregységet, ami tetszés szerint személyre szabható, és bekerül a 12 hangszórós, 1000 wattos B&O Play hifi is.

ami ebben a modellben 464 lóerőre és 529 Nm nyomatékra képes, és aktív szelepes kipufogórendszeren keresztül duruzsol.

Nincs sok különbség az amerikai és európai kiadású Mustang Bullitt között: a hátsó lámpaburák nálunk fehérek, és a szélső csík az irányjelző, míg a tengerentúli modelleken pirosak a fények, és a három szegmens futófénye szolgáltatja az indexet.

Genfben pedig nemcsak az új, hanem egy csodálatos állapotú klasszkus Mustang is ott volt a standon:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.