Hatvanadik születésnapját ünnepli a Ford Mustang, de ez egyetlen percig nem látszik rajta. Az autóipari ikon múltra kacsintó limitált szériával emlékezik meg a kerek évfordulóról.

Komolyan veszik a Mustang születésnapját a Fordnál, ezért az Észak-Karolina állambeli Charlotte városában rendezett eseményen ünnepelnek majd. Ahogyan az ötvenedik évfordulón, úgy most is bizonyára rengeteg különböző autó és még annál is több rajongó látogat majd el a bulira. Aki viszont minden áldott nap szeretne emlékezni erre, az a garázsába gurítja a Ford Mustang GT 60th Anniversary csomagos változatát.

Műszakilag nincs semmi újdonság a Ford Mustang GT-ben, tehát az 5,0 literes, szívó V8-as benzinmotor az amerikai változatban 480 lóerős, hozzá hatfokozatú manuális váltó vagy 10 sebességes automata választható, de a hátsókerék-hajtás és az ezzel járó örömök adottak.

1965 példány készül a hatvanadik évfordulós kiadásból, amin retró rajzolatú ötküllős felnik vannak, a krémes fehér fényezése pedig az első példányok egyikét idézi. Az autót piros csíkok és ehhez passzoló egyedi logók díszítik. A GT Premiumra épülő stíluscsomag a 2025-ös modellévtől lesz elérhető Amerikában.

Ez is érdekelhet:

Hatvan éve így született a Ford Mustang legendája

Napra pontosan ma hatvan éve mutatták be az első Ford Mustangot, ami igazi sikertörténetet indított útjára.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Ilyen bizarr F1-balesetet inkább futamon látni, mintsem szabadedzésen

Megváltoztatják az OMV jól ismert emblémáját

További cikkeink a témában