Negyven éve mutatták be Jean-Paul Belmondo egyik ikonikus filmjét, amiben mi mást, mint önfejű rendőrt alakít. A kívülálló üldözéses jelenetét a Bullitt ihlette, a hozzá használt Mustangot pedig most eredeti állapotára visszaállítva árulják.

1983-ban mutatták be a francia mozikban Jean-Paul Belmondo egyik legsikeresebb filmjét, A kívülálló-t, akkoriban több mint ötmillióan látták. A színészt Jordan felügyelő szerepében láthatjuk, akinek sajátos módszerei legalább annyi gondot okoznak a feletteseinek, mint az általa üldözött bűnözőknek. A filmből természetesen nem hiányoznak Belmondo legendás kaszkadőrjelenetei, amihez egy dögös Mustangot is használtak.

A film vége felé Belmondo az alaposan tuningolt, szélesített és leültetett ’66-os Mustangba pattan,

hogy a gazfickók Plymouth-ját vegye üldözőbe. A négyperces jelenetet Steve McQueen híres Bullitt című filmjének tiszteletére forgatták Párizs két kerületében, amivel örökre beírta magát a filmtörténelembe. A volán mögé persze maga Belmondo ült, a manővereket pedig a kaszkadőrszakmában legendává vált Rémy Julienne dolgozta ki.

Julienne csapata két Mustangot épített a filmhez, és az egyik már rögtön a forgatás után megsemmisült. A másik a kaszkadőrcsapat birtokába került, majd a roncstelepre, ahonnan egy rajongó mentette meg, és eltökélte, hogy

a pénz nem számít, de a romos állapotú Mustangot pontosan abba a formába állítja vissza, ahogyan a filmben szerepelt.

Nem véletlen, hogy a Bullitt mintájára az eredeti sötétzöldjére fényezték le az autót.

A brutálisan szélesített sárvédőkkel, az oldalt kivezetett kipufogóján hörgő V8-as motorjával és a forgatást megkönnyítő, plexiből készült tetőablakával a Mustang észbontóan dögös lett.

1966-ban helyezték először forgalomba, 1971-ben kapta meg a filmben szereplő rendszámát, és most az Artcurial aukcióján lehet licitálni rá. Gyűjtők figyelmébe ajánlják, ugyanis 200-400 ezer euró közötti összegre számítanak érte, ami épp 80-160 millió forintot jelent.

Nem tudjuk elégszer újranézni ezt a jelenetet:

(Képek: Artcurial, Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Jean-Paul Belmondo mindig is rajongott az autókért

Ezért is kedveljük nagyon ezt a fickót.

Az eredeti Eleanor története a Tolvajtempóból

Jó kezekbe került a legendás Shelby GT500.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában