Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

C'était un rendez-vous – ez a címe annak a nyolcperces filmnek, amit biztosan láttál már, ha autórajongó vagy. Egy sportos hangú autó száguld benne Párizs üres utcáin a hajnali órákban, hogy a vezetője odaérjen a randevújára. A Ford most egy Mustanggal forgatta újra az ikonikus film egy részét, méghozzá 360 fokos kamerával.

Sokáig csak találgattak, hogyan készült a C'était un rendez-vous, egy izgalmas rövidfilm 1976-ból, amelyben egy ismeretlen autóval szelik át Párizst, nem éppen lassú tempóval. Az évek során kiderültek a részletek a filmről, amit egyetlen kamerával, vágás nélkül vettek fel. A kamerát egy V8-as Mercedes-Benz 450 SEL 6.9 orrára erősítették, ám a hangja már a rendező, Claude Lelouch saját Ferrari 275 GTB V12-esétől származik.

A legendás filmet többen, többször felhasználták már, most pedig a Ford értelmezte újra a történetet. A ReRendezvous rövidebb, de interaktívabb is az eredeti alkotásnál, hiszen 360 fokos kamerával forgatták, így miközben nézed az üres macskaköves utcákat, és hallgatod az 5 literes V8-as isteni hangját, körül is nézhetsz.

Íme a werkfotók, hogyan készült a Ford filmje:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.