Egészen eddig csak az amerikai vevők kiváltsága volt a Raptor, amit a méretes F-150-ből épített a Ford. Most azonban itt a nálunk is forgalmazott Ranger pick-up Raptor kivitele, amit látva rögtön kipróbálnánk, mire képes.

Raptor a neve a Ford F-150 vadabb kiadásának, amit korábban V8-assal, manapság pedig biturbó V6-ossal szerelnek, és ha máshonnan nem, akkor Ken Block videóiból biztosan ismered. A marcona pick-up eddig az amerikai vevők számára volt elérhető, de most az itthon is kapható Ranger frissített kiadásából is elkészült a Raptor.

A formája legalább olyan dögös, mint a nagyobb testvéré, amiről a BF Goodrich terepgumik, a megemelt és megerősített futómű, a kiszélesített sárvédők és az egyedi hűtőmaszk is tehetnek. Azért, hogy terepen is száguldhass vele, új lengéscsillapítókat, hátul is csavarrugókat és nagyobb fékeket kapott, a 28 centis hasmagassággal nem fog leérni sehol.

Nálunk a Ranger eddig 2,2 literes, 130 és 160 lóerős négyhengeres, vagy 3,2 literes, 200 lóerős öthengeres turbódízellel volt kapható, míg a Raptor egy vadonatúj kétliteres biturbó dízelt kap 210 lóerővel és 500 Nm nyomatékkal, amihez tízfokozatú automata sebességváltót adnak. Még nem tudjuk, hogy nálunk is kapható lesz-e, de mi nagyon szeretnénk.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában