A nyolcvanas évek egyik izgalmas sportmodellje volt a Sierra RS Cosworth, amit nagyszárnyas karosszériája és élénk turbós motorja tett híressé. Most pedig egy vagyont érhet egy olyan megkímélt példány, mint a képeken szereplő autó.

1986-ban kezdődött a Sierra RS Cosworth gyártása a Ford belgiumi üzemében. A háromajtós modell formáját a hatalmas hátsó légterelő tette jellegzetessé, a motorházfedél alatt dolgozó kétliteres, négyhengeres motorra pedig a Cosworth hengerfeje és egy Garrett turbótöltő került, így a teljesítménye meghaladta a 200 lóerőt.

A képeken látható példányt 1988-ban vette át francia tulajdonosa, és a következő több mint húsz évre meg is tartotta. Nem túl gyakran vette elő a biarritzi úr, hiszen mindössze 28 732 kilométerrel az órájában adta el. Még két tulajdonosa volt ezt követően, de a futásteljesítménye így sem érte el a harmincezret, ami azt jelenti, hogy most is újszerű állapotban van.

A versenypályáról elnevezett Zandvoort kék fényezése és a belső tere most is olyan, mint amikor kigördült a gyárból. Sokat érhet egy ilyen szépen megőrzött Sierra RS Cosworth, amit az is igazol, hogy a Bonhams aukcióján 45-65 ezer euró, azaz 14-20 millió forint közötti összegre számítottak érte, még ha egyelőre nem is sikerült megtalálni az új tulajdonosát.

És ezt olvastad már?
A futam leintése után is megbüntették Verstappent