Pérez lerajtolta Leclerc-t, Hamilton megjárta a falat, Verstappen végigelőzte a versenyt, mégis csak hetedik lett az ázsiai villanyfényes F1-es futamon.

Özönvízszerű eső után egyórás csúszással indult a Forma–1 Szingapúri Nagydíja, szórványosan száraz, néhol csuromvizes pályán. Leclerc-t lerajtolta Pérez, Hamiltont Sainz, ez a vonat aztán majd másfél órán át haladt egymás mögött.

Verstappen viszont a szombati furcsa időmérő után a rajtot is elrontotta Szingapúrban, így visszaesett a 12. helyre, onnan kezdett felkapaszkodni.

Egyesével előzgette le az ellenfeleket, Alonso kiesett előle (a másik Alpine, Ocon is műszaki hiba miatt adta fel a futamot), így féltávnál megérkezett a hatodik helyre.

A pálya alig száradt, nagy sokára érte csak meg slickre váltani, közben többször is a biztonsági autó akasztotta meg a versenyt.

Hamilton is elfékezte magát, frontálisan ment a falnak, de némi meglepetésre tudta folytatni a versenyt, igaz, orrkúpot kellett cserélni a Mercedesén.

A hosszú hajrára érkezve Cunoda fúródott a falba, így aztán a komplett (maradék) mezőny medium gumikon vágott neki a (maradék) versenytávnak. Pérez, Leclerc, Sainz, Norris, Verstappen volt a sorrend, a vb-címvédő azonnal betámadta Norrist, de csúnyán elfékezte magát, a bukótérből evickélt vissza, és megint a nyolcadik helyen találta magát, a kényszerű kerékcsere után pedig a 12.-en.

Leclerc egy darabig nyomorgatta Pérezt, de előzni nem tudott, sőt egy elfékezés után másodperc fölé nőtt a hátránya, onnan pedig a mexikói pilóta szépen behúzta a futamot. Viszont Pérez az utolsó biztonsági autós fázis után a gyanú szerint korán rajtolt újra – ezt a verseny után vizsgálják majd. Reálisan öt másodperces büntetést kaphat – csakhogy több mint öt másodperccel nyert.

Pérez pályafutása negyedik futamgyőzelmét szerezte meg, Leclerc és Sainz állhatott még a dobogóra, Verstappen 7., Hamilton 9. lett.

UPDATE: Megvolt a vizsgálat, így Pérez már hivatalosan futamgyőztes:

A verseny összefoglalóját itt láthatod, a vb állását pedig itt:

Ez is érdekelhet:

Verstappenék érthetetlen húzása után Leclerc-é a szingapúri pole

Talán lélektani fegyvernek gondolták ezt a Ferrarival szemben. Vagy szeretnék, ha lenne még tétje a vb-nek.

És ezt olvastad már?
Ezt az M3-as BMW-t se rúgták még el keresztbe