Egyszer már próbálkoztak a felállással, annak csúfos kudarc lett a vége.

Pierre Gasly egyike azon pilótáknak, akik bár képességeik és teljesítményük alapján elméletileg képesek lettek volna megmaradni Max Verstappen mellett, a Red Bullhoz kerülve mégsem sikerült nekik. A 26 éves franci pilóta pedig (mindössze fél évre szóló) előléptetése előtt és visszafokozása után is kifejezetten jó teljesítményt rakott le az asztalra az osztrák istálló kiscsapatánál, a Toro Rossónál/AlphaTaurinál. Éppen ezért az elmúlt években rendre felmerül a kérdés, hogy

Gasly vajon kap(hat)-e még lehetőséget az RB-től?

– ő maga egyértelműen jelezte, hogy szeretne. A csapat tanácsadója, Helmut Marko lényegében most megválaszolta ezt a kérdést:

„Ha ez a szerződése lejár, és nem tudunk esélyt kínálni neki az előléptetésre, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük őt. Ezt pedig nem akarjuk. (...) Gerhard Bergernek igaza van (abban, hogy Gasly megérdemel még egy esélyt – a szerk.). Ugyanakkor szerződésünk van Checóval (Sergio Pérez). Össze kell hasonlítanunk egymással a két pilóta teljesítményét.”

Korábban egyébként Helmut Marko úgy nyilatkozott Gaslyról, hogy nélküle az AlphaTauri nem lenne versenyképes, ezért rá ott van szükség. A franciát egyébként 2023-ig köti a szerződése a csapathoz.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Kiakasztotta a tahóságmérőt a Red Bull főnöke

Helmut Marko nem jókor, nem jó helyen szólalt meg, de elvonatkozatva az időtől és a helytől sem okosan nyilvánult meg.

Két mondat, ami elképzelhetetlen volt, hogy Hamilton szájából valaha el fog hangozni

Maradjunk annyiban, hogy nem ehhez szokott a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton.

Mentális problémákkal küzd Lewis Hamilton

Hamilton maga vallotta be, hogy hosszú ideje vannak gondjai.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában