Szerinted jogos volt a francia pilóta büntetése? Szavazz!

Kifejezetten röhejesnek tűnik, amiért Pierre Gaslyt megbüntették a Török Nagydíjon. Az történt ugyanis, hogy a rajt után az első kanyarhoz érve az AlphaTauri pilótája szendvicsbe került, balról Sergio Pérez, jobbról pedig Fernando Alonso fogta közre, a kanyarban pedig Gaslynak már nem maradt helye és összeért a kétszeres világbajnokkal, aki ennek következményeképpen megpördült és a mezőny végére esett vissza:

Bár az ilyen közvetlen rajt utáni incidensekkel elnézőbbek a sportfelügyelők, most nem voltak azok: Gasly 5 másodperces időbüntetést kapott.

Alonso és Gasly szemszögéből így nézett ki az eset:

A francia pilóta nem érti, mint mondja: „nem tudom, hogy hova mehettem volna”, de azt azért még hozzátette, hogy meg kell néznie a felvételt az ütközésről.

És az incidensben érintett Alonso egyébként a megforgás után még lehülyézte Gaslyt a csapatrádióban, majd a leintést követően már úgy nyilatkozott, hogy szerinte nem kellett volna bünteti az AlphaTauri-pilótáját, a spanyol szíve tehát meglágyult a futam végére – ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a második körben ő is megforgatott egy pilótát (a haasos Mick Schumachert), amiért szintén 5 másodperces büntetést kapott.

Az FIA versenyigazgatója, Michael Masi is megszólalt Gasly büntetése kapcsán, elmondta, hogy a szezon előtt a csapatokkal és a pilótákkal közösen állapodtak meg abban, hogy kicsit visszavesznek a szabad versenyzésből, vagyis szigorúbban fogják nézni az első körös intermezzókat, és ha az egyik versenyzőt egyértelműen hibásnak látják, akkor őt büntetni is fogják, „ebben az esetben Pierre-t látták teljes mértékben felelősnek a sportfelügyelők”.

És szerinted?

Jogosnak tartod Gasly büntetését?

Egyébként a Török Nagydíjon...

Eközben...

(Forrás: racefans.net, Sky Sports)

És ezt olvastad már?
Elektromos autóként térhet vissza a Moszkvics