Mostanáig csak tanulmányautókban találkoztunk ahhoz hasonló megoldásokkal, mint amit a Geely legújabb elektromos autója kínál A Galaxy E8-ban 45 colos, 8K felbontású szélesvásznú képernyő uralja a műszerfalat.

Nem is a méreteivel számít lenyűgözőnek a kínai Geely legújabb elektromos autója, pedig a Galaxy E8 tekintélyes jelenség, több mint öt méter hosszú, ezzel a Tesla Model S riválisának számít. A többek közt a Volvo, Polestar és Lotus márkákat is birtokló vállalat minden tudását beleadta ebbe az elektromos hajtású csúcsmodellbe.

A Galaxy E8 karosszériája nemcsak áramvonalasnak tűnik, hanem valójában az is, a 0,199-es légellenállási együtthatója a világon a legjobbak közé sorolható.

Már az alapmodellben is 272 lóerős elektromotor hajtja a hátsó kerekeket, a széria 62 kilowattórás akkuval 550 kilométer, a 76 kilowattórással pedig 665 kilométer a hatótávja.

A csúcsmodell mind a négy kerekét elektromotor forgatja, a kombinált teljesítmény 646 lóerő,

amivel 3,5 másodpercen belül gyorsul nulláról százra a Galaxy E8, és a hatótávja ennek is megvan 620 kilométer. A méretéhez képest szerénynek mondható a 420 literes csomagtér, de az autó orrában is található egy rekesz a töltőkábeleknek.

Futurisztikus belső terében a műszerfal teljes szélességét elfoglaló, 8K felbontású, 45 colos képátlójú képernyőt találunk,

ami valójában egyetlen kijelző, nem több darabból áll, mint a Honda e-ben és a Mercedes-Benz EQS-ben. A vezetőt ezen kívül a kiterjesztett valóság elvén működő head-up display is tájékoztatja a Geely egyik legfejlettebb autójában.

Ez is érdekelhet:

Kínai autó fejlesztésében segít Kimi Räikkönen

Mivel tölti napjait a visszavonult F1-es világbajnok? Például kínai autót tesztel.

Formás szedánt villantott a Volvo kínai testvérmárkája

Ha nem jönnek be a crossoverek, nézd meg ezt!

Kínából jöhet az elektromos Volkswagen kisbusz kihívója

Mintha csak az ID. Buzz ellenfelének készült volna ez a formás egyterű.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Videón a pillanat, amire nem sokan számítottak, hogy egyszer bekövetkezik az F1-ben

Schumacher és Montoya felejthetetlen csatája, ami kisebb perpatvarral ért véget

Így lett tökéletes sportautó a Porsche 911 Turbo

További cikkeink a témában