A 2012-es Genfi Autószalon legértelmezhetetlenebb, legcsodásabb vagy más miatt szuperlatívuszt érdemlő autói.

 1. 6 / 6

  A legfelismerhetetlenebb

  Mi ez? – adódik a kérdés, de a Valmet Automotive név hallatán sem csap az ember a homlokára. A finn cég saját autót nem készít, de például a Fiskernek is besegít az autógyártásba, valószínűleg ezzel a meghatározhatatlan szerkezettel demonstrálják, mire is képesek. Ezt viszont továbbra sem tudjuk, mert a technikai részletek nem ismertek.

 2. 5 / 6

  A legjobb ár-érték arányú

  A Dacia az utóbbi években minden olyan kategóriában tarol, ahol jelen van. Genfben az egyterűre vágyakozó, de kisautónyi pénzzel rendelkező családok álmát leplezte le. Az öt- vagy hétszemélyes Lodgy kifejezetten nagy, egészen jól néz ki, az alapár pedig tízezer euró alatti, vagyis körülbelül hárommillió forintos. Biztos a siker – persze nem Magyarországon, ahol még mindig a nyűgös 1310-esek szelleme degradálja a márkanevet.

 3. 4 / 6

  A legcsodásabb fenekű

  A Cisitalia 202-es egy apró, 55 lóerős versenyautó volt (igaz, 160 km/h végsebességgel), a 202 E viszont 450 lóerős, de ez teljesen mindegy egy koncepcióautónál, főleg, ha olyan káprázatosan néz ki, mint ez. Nem véletlen: a torinói Európai Formatervezési Intézet (IED) hallgatóinak munkája.

 4. 3 / 6

  A legfényesebb

  A német EDAG már korábban bemutatta Light Car nevű koncepcióautóját, amelyen a fényeknek nem csupán dísztő, hanem tájékoztató funkciójuk is volt. Most sincs ez másképp – legfeljebb annyiban, hogy immár reklámot jeleníthet meg a hatüléses kisautó hátsó része, a színek pedig arról informálnak, lefoglalták-e már a következő kört – a kocsit ugyanis bérautónak szánják.

 5. 2 / 6

  A leghétköznapibb tanulmányautó

  A Ford Tourneo Custom Concept „Concept” feliratát kizárólag azzal tudjuk magyarázni, hogy így próbálták odacsalogatni a kiállítás látogatóit az egyébként egyértelműen szériaérett kocsihoz. Pedig mentek volna e nélkül is, hiszen az emberszállító kivitel az idén bemutatkozó új Transitok formavilágát is bemutatja, amely Európa-szerte meghatározó modell a kisáruszállító-piacon.

 6. 1 / 6

  A legszellemképesebb

  Nem véletlenül másfélszerezte meg az elektromos Smartot a Rinspeed. A Dock & Go rendszer lényege, hogy az utánfutóban lévő akkumulátorok, belsőégésű motor stb. a kiskocsihoz kapcsolva akkor is tud energiát adni a Smartnak, amikor saját erőforrásai már kimerültek, így álló négykerekű helyett mozgó hatkerekűt varázsol a kétüléses miniből.

   

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában