Azok után, hogy eltűnnek a rajtrácslányok a Formula–1-ből, hamarosan a nemzetközi autószalonokról is hiányozhatnak a hoszteszek, az idei genfi autószalon előtt már több márka is bejelentette, hogy manökenek helyett inkább szakértőket állít az újdonságok mellé.

Ha nem is miattuk mész el a genfi autószalonra, de azért biztos, hogy sokat hozzátesz a látványhoz, hogy a reflektorfénybe tolt újdonságokat nemcsak önmagában, hanem csinos hoszteszek társaságában csodálhatod meg. De mostantól ez a gyakorlat is megváltozhat, eltűnhetnek a lányok a kiállított autók mellől, méghozzá ugyanazért, amiért az idei évtől a Formula–1-ben is mellőznöd kell a rajtrácslányokat.

A döntés mögött itt is az elmúlt időszak zaklatási botrányai nyomán kialakult hangulat áll, és úgy tűnik, hogy az autógyártók is inkább biztosra mennek, és nem állítanak kihívóan öltözött lányokat az új modellek mellé.

De a változás már korábban elkezdődött, méghozzá egészen más okból.

Minden évben egyre kevesebb standon lehetett találkozni a hoszteszekkel, a helyüket mostantól olyan specialisták veszik át, akik alaposan felkészültek a mellettük álló autók tulajdonságaiból, és ezzel kapcsolatban bármiről lehet kérdezni őket. Lehetnek akár fiúk, akár lányok, még csinosak is, de már nem a szépségükkel vonzzák majd a látogatókat.

Erről a Nissan képviselője mesélt a Bloomberg újságírójának, de hasonlóról nyilatkozott a Lexus és a Fiat is a lapnak, pedig az olasz gyártó mindig az extravagáns ruhákba öltözött, feltűnően csinos hoszteszeiről volt ismert az autószalonokon. A Peugeot-nál, Renault-nál és Volkswagennél már régebb óta szakértők állnak az autók mellett, hogy táblagéppel a kezükben minden fontos információt megadjanak.

Még a Lamborghininél is inkább specialistákat állítanak majd az újdonságok mellé, pedig ennél a márkánál eddig mindig zavarba ejtően vonzó hoszteszek mutatták be az autókat. Jövő héten, március 6-án nyit az újságírók számára a genfi autókiállítás, ahol mi is ott leszünk, és elmondjuk, mit éreztünk a #metoo hatásából az autószalonon.

Addig is nézd meg, kikkel találkoztunk az előző években:

Íme Európa leghíresebb autóshow-ja, autók nélkül. Vagyis igen, mutatjuk a hoszteszlányokat!

Tagadhatatlan, hogy Genf nem csak a szuper vasak miatt izgalmas: idecsődítik Európa legcsinosabb lányait is.

Elmentünk a Genfi Autószalonra, így nyilván megmutatjuk a legszebb... csajokat

Európa legnagyobb és leghíresebb autóshow-ján az autók mellett természetesen a hoszteszlányok a legérdekesebbek

Európa leghíresebb autós hacacáréjának legjobb csaja természetesen magyar

Valahogy, valahol mindig bebizonyosodik az az önnyugtató, kicsit nemzeti, és nem kicsit elfogult közhely, miszerint a legszebb lányok a magyarok.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában