Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azok után, hogy eltűnnek a rajtrácslányok a Formula–1-ből, hamarosan a nemzetközi autószalonokról is hiányozhatnak a hoszteszek, az idei genfi autószalon előtt már több márka is bejelentette, hogy manökenek helyett inkább szakértőket állít az újdonságok mellé.

Ha nem is miattuk mész el a genfi autószalonra, de azért biztos, hogy sokat hozzátesz a látványhoz, hogy a reflektorfénybe tolt újdonságokat nemcsak önmagában, hanem csinos hoszteszek társaságában csodálhatod meg. De mostantól ez a gyakorlat is megváltozhat, eltűnhetnek a lányok a kiállított autók mellől, méghozzá ugyanazért, amiért az idei évtől a Formula–1-ben is mellőznöd kell a rajtrácslányokat.

De a változás már korábban elkezdődött, méghozzá egészen más okból.

Minden évben egyre kevesebb standon lehetett találkozni a hoszteszekkel, a helyüket mostantól olyan specialisták veszik át, akik alaposan felkészültek a mellettük álló autók tulajdonságaiból, és ezzel kapcsolatban bármiről lehet kérdezni őket. Lehetnek akár fiúk, akár lányok, még csinosak is, de már nem a szépségükkel vonzzák majd a látogatókat.

Erről a Nissan képviselője mesélt a Bloomberg újságírójának, de hasonlóról nyilatkozott a Lexus és a Fiat is a lapnak, pedig az olasz gyártó mindig az extravagáns ruhákba öltözött, feltűnően csinos hoszteszeiről volt ismert az autószalonokon. A Peugeot-nál, Renault-nál és Volkswagennél már régebb óta szakértők állnak az autók mellett, hogy táblagéppel a kezükben minden fontos információt megadjanak.

Még a Lamborghininél is inkább specialistákat állítanak majd az újdonságok mellé, pedig ennél a márkánál eddig mindig zavarba ejtően vonzó hoszteszek mutatták be az autókat. Jövő héten, március 6-án nyit az újságírók számára a genfi autókiállítás, ahol mi is ott leszünk, és elmondjuk, mit éreztünk a #metoo hatásából az autószalonon.

Addig is nézd meg, kikkel találkoztunk az előző években:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.