Amikor nem kamionokban vagy trélereken vitték a versenyautókat, akkor olyan átépített buszokat használtak, mint ez a Porsche-emblémásra felújított példány.

Nem is tudnánk stílusosabb megoldást egy veterán Porsche 356-os szállítására, mint ez a Gillig Model 590, amit 1963-ban építettek, de nemrég alaposan felújították. A restaurálása során a piros és szürke fényezésre hatalmas Porsche-feliratok és jelvények kerültek, mintha csak egy hatvanas évekbeli csapatszállító busz lenne.

A kaliforniai gyártmányú transzporter tökéletesen alkalmasnak tűnik arra, hogy egy veterán Porschét fuvarozzunk vele,

a hátul kihajtható alumínium rámpával megközelíthető garázsát diófa padlóval borították, és egy modern beépített hangrendszert is kapott, hogy ha éppen odabent szerelnéd az autód, akkor se unatkozz közben. A manőverezést modern kamerarendszer segíti.

Nem olyan gyors, mint egy modern jármű, de a korhű külsőhöz illik a 6,7 literes, soros hathengeres amerikai dízelmotor, ami háromfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. A Porsche-szállítót stílszerűen a Bring a trailer oldalán hirdették meg, és 325 ezer dollárnál nagyobb összegért lehet lecsapni rá, ami több mint 110 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában