Kinek van a legjobb dolga a világon? Bill Gatesnek? Hugh Hefnernek? Esetleg az amerikai elnöknek? Közel sem! A legjobb dolga természetesen Tanner Foustnak és Scott Speednek van, akik hamarosan már ezt a Bogár-bőrbe bújt 544 lóerős szörnyeteget vezethetik.

A Rockstar Energy-csapat két pilótája a Red Bull által szervezett Global RallyCross versenysorozatban áll rajthoz, amelynek szabályzata kimondja, hogy a kocsik tömege nem haladhatja meg az 1200 kilogrammot. Ez azt jelenti, hogy a kis bogár olyan gyorsulással rendelkezik, amire rajta kívül legfeljebb az Ariel Atom meg néhány gyorsulási versenyre épített kocsi képes, egész pontosan 2,1 másodperc alatt éri el a 96 km/h-s sebességet. És mindezt egy egyhatos turbómotorral. Az agyunk eldurran.

A kocsi kívülről sem éppen egy átlagos Beetle, mi például soha nem gondoltuk volna, hogy egy ekkora szárny ilyen jól állhat a Bogárnak, de a szélesített sárhányók, az összkerékhajtás és a részlegesen önzáró diffi sem azok a dolgok, amikkel a VW kisautójában rendszeresen találkozhatnánk. Ha jól tudjuk, akkor a kocsi a New York-i versenyen fog először rajthoz állni, tehát ha van NBC-d, akkor mindenképpen érdemes lesz odakapcsolnod július 20-án, este 8-kor.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában