Még mindig hallani történeteket olyan veterán autókról, amiket vastag porréteg alatt, de újszerű állapotban találnak idős bácsik garázsában. Most egy női tulajdonos Porschéjéről lesz szó, ami alig ment 1980 óta, és kiváló állapotban eladó.

Sokáig nem tartották nagyra a Porsche 924-et, hiszen a rajongók szerint nem közelítette meg a 911-es legendás nagyszerűségét. A Volkswagennel közösen készített 914 utódjának szánták, 1975-ben mutatták be az első vízhűtéses és orrmotoros Porschét. Csak a közelmúltban kezdték értékelni a gyűjtők ezt a típust, amiből még mindig találni olyan gondosan megőrzött példányokat, mint ami a képeken látható.

1980-ban a denveri Rose Kalista keresett magának egy olyan sportkocsit,

amit izgalmasabb vezetni a céges autójánál, és egy Porsche-kereskedésben megakadt a szeme ezen a Minerva kék 924-esen. Gazdagon extrázták az autót, a fekete bőrbelsővel, kivehető napfénytetővel, légkondicionálóval, elektromos tükrökkel, kazettás rádióval, metálfénnyel és több apró extrával a 15 970 dolláros alapárat közel 18 ezer dollárra növelték.

Rose első látásra beleszeretett az autóba, ezért megvette, és nagyon élvezte a vezetését.

A munkája miatt azonban csak rövidebb utakra volt ideje, és később még erre is egyre ritkábban került sor. De mindig rendesen karbantartotta, még akkor is, amikor letakarva állt a garázsban. A sorsa akkor változott meg, amikor egy nap nem indult a Porsche, és új szerelőt kellett keresni, mert aki eddig javította, már nyugdíjba ment.

Az új szerelő látva a 924-es kivételes állapotát azonnal ajánlatot tett rá.

Rose garázsában akkorra már több újabb autó is állt, nem volt neki sürgős a Porsche eladása, egy év rábeszélést követően, 2014-ben végül mégis megvált tőle. Az autó rögtön egy újságcikkbe került, mint a típus egyik legszebben megőrzött példánya, új tulajdonosa büszke az alig 11 ezer mérföldet, azaz kevesebb, mint 18 ezer kilométert futott gépre.

Most ismét eladósorba került ez a Porsche, ami 38 éves korában is gyönyörű állapotban van.

Rose minden tankolást feljegyzett egy noteszba, ez is jár az autóhoz, akárcsak az újkorában felkerült Michelin abroncsok. Az RM Sotheby’s októberben viszi aukcióra, ahol 30-40 ezer dollár közötti árat várnak érte, ez 8-11 millió forintnak felel meg, ami jól mutatja, hogy az egykor mellőzött típusból is milyen csodás és megbecsült veterán autó lehet.

Egy kevésbé megkímélt példány:

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.